Samen met ESRI en BNR zijn wij het flits gedrag in Nederland gaan bekijken. Flitsmeister heeft alle flitsinformatie, ESRI is een expert het gebied van data tonen op kaarten en BNR heeft uiteraard de kennis en kunde om hier kwaliteitsnieuws van de te kunnen maken. Deze samenwerking heeft uiteindelijk geresulteerd in drie publicaties vanuit de naam van BNR, Flitsmeister en ESRI:
Gistermiddag rond 16uur ging de bel bij ons kantoor en kregen we bezoek van een enthousiaste Tesla en Flitsmeister gebruiker! Altijd mooi een combinatie van auto en app waar we maar al te graag even mee willen praten. De betreffende Tesla stond te schitteren op 21” velgen en we werden uitgenodigd voor een ritje door de mooie landschappen van Veenendaal, Overberg en Renswoude.
Wow wat een ruime snelle wagen en een geweldige verschijning. Naast dat de auto zeer snel is (4.4s naar de 100) heef de auto ook een gigantisch touch screen waar je alles op kan instellen.
Het touchscreen heeft ook een browser waar inmiddels al een groepje enthousiaste tesla gebruikers mee bezig zijn geweest om de Flitsmeister website te optimaliseren hiervoor.
Natuurlijk willen we hierbij helpen en hebben we inmiddels een speciale website gemaakt voor de tesla browser. Deze is te benaderen via http://tesla.flitsmeister.nl en samen met het forum gaan we aankomende weken een aantal punten oppakken zodat de ervaring nog beter wordt.
Momenteel volgt de website al de locatie van de gebruiker en zullen we een aantal punten zoals het makkelijker zoomen, dag/nacht modus, scrollen van de lijst en nog meer verder gaan oppakken en implementeren.
De populaire Nederlandse applicatie Flitsmeister gaat samenwerken met verkeersspecialist Be-Mobile. Flitsmeister is met 700.000 gebruikers de grootste mobiliteitsapplicatie van Nederland, Be-Mobile is de specialist in het bestrijden van files op basis van connected voertuigen.
Beide bedrijven gaan hun krachten bundelen om de automobilist tijdens zijn route te voorzien van een gepersonaliseerd advies over de optimale route, de ideale veilige rijsnelheid en zelfs de mogelijke alternatieven via het openbaar vervoer.
Flitsmeister ontwikkeling Begin 2015 zal Flitsmeister een verbeterde versie van de applicatie lanceren. De kern van de app blijft bestaan uit flitsers en files. Daarnaast zal Flitsmeister de automobilist helpen bij het maken van de juiste keuze om van A naar B te reizen en een antwoord bieden op dagelijkse vragen als: wat is te beste route die ik moet volgen en moet ik niet eerder vertrekken? Indien mijn favoriete route met de auto te veel vertraging heeft, dan kan ikt advies krijgen over de alternatieven via het openbaar vervoer.
Voor dit routeadvies zal Flitsmeister gebruik maken van de precieze verkeersinformatie en de Mobile Ninja multimodale routeplanner van Be-Mobile.
Naast het routeadvies zal het ook mogelijk worden om nog meer te melden dan enkel flitsers. Zo kunnen Flitsmeister gebruikers met één druk op de knop ook meldingen gaan doen van gevaarlijke situaties en incidenten, zoals een obstakel op de weg.
Flitsmeister in de auto Be-Mobile en Flitsmeister brengen Flitsmeister ook tot in het dashboard van de auto. Steeds meer auto’s worden in de toekomst uitgerust met een appstore of kunnen via Apple Carplay en Android auto via de smartphone de functionaliteiten van een applicatie naar het infotainment systeem van de auto brengen. Hierdoor kan de automobilist op een veilige en ergonomische manier gebruik maken van Flitsmeister op het scherm in de auto en de knoppen aan het stuur.
Het is de ambitie om in 2015 de eerste auto’s met Flitsmeister in het dashboard in Europa te laten rondrijden en om Flitsmeister, naast Nederland en België, ook in de rest van Europa te lanceren.
Toekomst: dynamisch verkeersmanagement in de auto Richting de toekomst zal Flitsmeister ook ingezet worden bij dynamisch verkeersmanagement. De verkeersdeskundigen van Be-Mobile hebben een technologie ontwikkeld om real-time de juiste snelheid van het verkeer te meten, door het anoniem volgen van de live verplaatsing van voertuigen, waaronder de Flitsmeister gebruikers.
Deze voertuigdata wordt gecombineerd met data afkomstig van tellussen die volop in het Nederlandse wegdek ingebouwd zijn. Door deze databronnen met elkaar te combineren wordt er een totaal beeld van de verkeersintensiteit gevormd. Dit beeld vormt de basis voor dynamisch verkeersmanagement.
Zo kan aan reizigers gepersonaliseerd snelheids- en rijstrookadvies gegeven worden, als een soort persoonlijk verkeersbord in de auto in aanvulling op de borden boven de weg, wat op termijn moet leiden tot het terugdringen van filegolven met 20%.
Zo wordt Flitsmeister reeds ingezet in het spookfileproject op de A58 in het kader van het Beter Benutten programma.
Vandaag hebben we een nieuwe versie voor onze Android gebruikers live gezet. In deze nieuwe versie is het mogelijk om direct te zien hoe goed de dekking is van de weg waarop je rijdt. Dit doen we door het aantal gebruikers te tonen die voor je rijden of afgelopen paar minuten voor je hebben gereden.
Het aantal gebruikers voor je is net als de huidige (max) snelheid en weg getoond in een nieuwe zwarte balk onderaan het scherm:
Daarnaast is er ook nog een bug opgelost waarbij het muten van flitspaal-types nu beter gaat.
Jullie lieten ons weten dat Flitsmeister bij het signaleren van een vaste flitspaal soms de verkeerde omschrijving liet zien. Dat is natuurlijk kut, dus we hebben het opgelost. Daarnaast hebben we voor ons zelf ook een aantal dingen aangepast (booorrrriiiinng), maar daar gaan we jullie niet mee vervelen. Hopelijk is de volgende versie weer wat spannender dan deze. Hopelijk?? Dat weten we wel zeker ;)
2014 was een flitsend jaar voor Flitsmeister. Er zijn mooie mijlpalen bereikt voor onszelf maar ook zeker voor de gebruikers. In het eerste kwartaal van 2014 stond de gebruiker centraal. De grote update voor iOS 7 kwam uit, Flitsmeister 4.0. Met deze update hebben we de app naar een hoger niveau kunnen brengen. Hier borduren we nog steeds op voort, ook op Android.
Op media niveau hebben we in het eerste kwartaal een grote mijlpaal bereikt. We zijn een samenwerking gestart met BNR Nieuwsradio. Het eerste grote radio station in Nederland dat met onze informatie is gaan werken, dit is iets waar we erg trots op zijn.
Veiligheid is iets dat binnen Flitsmeister erg veel aandacht krijgen. In het tweede kwartaal van 2014 kwam de mogelijkheid er om een systeem te integreren waarbij Flitsmeister gebruikers geattendeerd worden op nadere ambulances. Hier hoefden wij niet lang over na te denken en hebben we zo snel mogelijk gerealiseerd. Het gevolg hiervan is enthousiaste ambulance medewerkers maar nog belangrijker: enthousiaste gebruikers. Wat betreft gebruikers was er in het tweede kwartaal ook nog een geweldige mijlpaal: 500.000 GEBRUIKERS!
Doordat we veel aandacht aan de app geven met doorontwikkeling en updates worden er ook veel kosten gemaakt. Om deze kosten te dekken zijn we begin 2014 begonnen met het minimaal tonen van advertenties. We vonden dat we als Flitsmeister dan ook verplicht waren om onze gebruikers iets aan te bieden om de advertenties uit te zetten. Dit werd Flitsmeister PRO. Het alleen uitzetten van advertenties vonden we daarin ook weer iets te kort door de bocht, dus hebben we er ook nog wat leuke extra’s aan toegevoegd zoals statistieken.
Doordat we van de gebruikers veel feedback terug kregen over de file informatie hebben we besloten om te gaan kijken naar betere vormen van informatie. Tijdens deze zoektocht kwamen wij in contact met Be-Mobile. Dit bedrijf is een internationale expert op het gebied van verkeersinformatie. Met Be-Mobile werd er een samenwerking gesloten om Flitsmeister ook buiten Nederland groot te gaan maken. Ook werd de file informatie in de app vervangen voor informatie van Be-Mobile.
Nadat in het eerste kwartaal de samenwerking met BNR Nieuwsradio was gestart konden we in het derde kwartaal met trots bekent maken dat ook Q-Music met de Flitsmeister informatie ging werken.
In het laatste kwartaal van 2014 zijn we erg hard aan het ontwikkelen geweest. We hebben een aantal updates uitgebracht. De grootste update is dat we aan de gebruikers kunnen laten zien hoeveel Flitsmeisters er voor je rijden. Zo weet je altijd dat je niet alleen bent. Verder zijn we achter de schermen ook hard bezig met een grote update die in januari uit zal komen.
Voor 2015 staan er al mooie uitdagingen op de planning. Allereerst dus het uitbrengen van de grote update waar we al enige tijd aan werken. Daarnaast zal in 2015 Flitsmeister ook over de grenzen gelanceerd worden.
Namens het hele Flitsmeister team willen we jullie, DE GEBRUIKERS, bedanken voor 2014 en ook graag in 2015 weer assisteren onderweg!
Gelukkig nieuw jaar iedereen! Op naar een nieuw jaar met nog minder boetes :)
In de laatste weken van 2014 hebben we gewerkt aan een nieuwe update voor iOS. In deze update hebben we de wegen database weer flink aangepakt zodat het wegennet in Flitsmeister nog meer overeenkomt met de werkelijkheid. En vanaf nu ook bij de meeste wegen de maximum geldige snelheid zichtbaar voor alle gebruikers. De snelheid houd rekening met avond en dag maar nog niet met dynamische maximum snelheden.
We hebben ook een aantal visuele aanpassingen gedaan. Zoals je straks ziet zijn de pinnetjes op de kaart iets verandert. De oude pins waren tijdens het rijden haast niet te zien, maar vanaf nu hoef je je bril niet meer op te zetten om ze te herkennen ;) Ook hebben we het statistieken scherm voor onze (stoere, knappe en vooral super relaxte) PRO gebruikers iets aangepast. Het statistieken scherm nam vrij veel ruimte in beslag. Het is natuurlijk erg leuk om de statistieken te kunnen bekijken maar we vinden dat het niet ten koste mag gaan van de flits- en file informatie, dus is hij vanaf nu iets kleiner.
Zoals bij elke update hebben we ook deze keer weer de noodzakelijke (saaie) bugfixes gedaan en performance verbeteringen doorgevoerd. Hoort erbij :)
Mocht je nog op wintersport gaan; veel plezier, er ligt weer volop sneeuw!
Zou het niet fijn zijn als een stem je tijdens het rijden zou vertellen dat je een file nadert? STOP DE PERSEN! Je hoeft niet meer te wachten, want vanaf nu doet Flitsmeister dat voor je. We hebben onze Android programmeur de afgelopen weken verplicht 4 uur per dag in de file gezet. Al die frustratie heeft hij omgezet in code en vorige week leverde hij een nieuwe versie op: Flitsmeister Android 3.14. Inclusief file signalering en voorgelezen berichten bij vertragingen en flitsers. BOOYAH!
Gedurende het jaar geven wij van Flitsmeister jullie een update met daarin de cijfers en een aantal leuke weetjes. Nu we het jaar 2014 hebben afgesloten, hebben wij er voor gekozen om jullie ook een jaar overzicht te geven.
Totaal aantal Meldingen In het jaar 2014 zijn er in totaal 65.591 meldingen van flitsers gedaan, ongeveer 5.000 minder dan vorig jaar. In totaal waren er 44.316 flitsers op A wegen en 28.133 op N wegen. Het is dus duidelijk te zien dat er nog steeds het meeste geflitst wordt op A wegen. In totaal zijn er 1.623.215 updates door gegeven door gebruikers. Hoe alle meldingen er op de totale kaart van Nederland uit ziet kan je zien op de onderstaand heatmap:
Top 5 met de meeste feedback Hieronder staat de top 5 met de locaties waar de gebruikers elkaar gedurende het afgelopen jaar het meeste geholpen hebben door een update door te geven.
A2 hmp 34.9 ter hoogte van Ouderkerk aan de Amstel, Maastricht - Amsterdam, 1744 updates door gebruikers, 24 september 2014.
A2 hmp 37.5 ter hoogte van Abcoude, Maastricht - Amsterdam, 1510 updates door gebruikers, 26 november 2014.
A12 hmp 71.5 ter hoogte van Driebergen-Rijsenburg, Arnhem – Den Haag, 1491 updates door gebruikers, 12 september 2014.
A12 hmp 77.5 ter hoogte van Maarn, Arnhem – Den Haag, 1459 updates door gebruikers, 20 november 2014.
A12 hmp 71.5 ter hoogte van Driebergen-Rijsenburg, Arnhem – Den Haag, 1457 updates door gebruikers, 24 november 2014.
Het is dus duidelijk te zien dat de gebruikers op de bovenstaande wegen het meest actief zijn in het geven van status updates.
Top 10 met de meeste flitsers per weg Hieronder staat de top 10 met de meeste meldingen, dit geeft dus aan op welke weg er het meest geflitst wordt.
1. A2 (2170 meldingen)
2. A12 (1601 meldingen)
3. A28 (1449 meldingen)
4. A1 (1208 meldingen)
5. A16 (761 meldingen)
6. A27 (744 meldingen)
7. A6 (680 meldingen)
8. A7 (655 meldingen)
9. A4 (609 meldingen)
10. A50 (582 meldingen)
Uit de bovenstaande lijst blijkt dat er op de A2 duidelijk het meeste is geflitst. In 2014 zijn er ruim 2700 meldingen van flitsers gedaan op de A2. De top drie wordt compleet gemaakt door de A12 en de A28. In vergelijking met 2013 stonden er in 2014 dezelfde wegen in de top 10.
Groei 2014 was een flitsend jaar voor Flitsmeister. Er zijn mooie mijlpalen bereikt voor onszelf maar ook zeker voor de gebruikers. In het eerste kwartaal van 2014 stond de gebruiker centraal. Dit heeft geresulteerd in een enorme gebruikersgroei. In totaal is er ten opzichte van 2013 een gebruikersgroei van ongeveer 65% gerealiseerd.
Vanaf nu is het mogelijk om in Flitsmeister routes in te stellen. Hierdoor zie je precies hoe laat je op je bestemming aan zult komen, hoeveel minuten je je stierlijk zult vervelen in de file en hoeveel van die mooie flitsbussen (pestkoppen?) er op je route staan.
(Ik moest in deze paragraaf de woorden ‘actueel’ en ‘nauwkeurig’ gebruiken, dus bij deze!)Je favoriete bestemmingen kun je opslaan zodat je de volgende keer met slechts een kleine handeling een route kunt activeren. Bij het opvragen van route informatie geven we 3 verschillende manieren weer om op je bestemming te komen en selecteren automatisch de snelste route.
HELA HOLA NAVIGATIE??!
Nee, we vertellen je nog niet hoe je moet rijden. Daar zijn die grote blauwe borden voor hé :P Wel geven we je de meest actuele en nauwkeurige aanvullende informatie voor je rit naar bestemming. Daar zijn we goed in dus dat doen we met plezier! :D
Iedereen die op zijn telefoon iOS8 heeft draaien kan vanaf nu ook flitsers beoordelen als de app in de achtergrond draait. Via de notificatie die je ontvangt kun je doorgeven of je een flitser hebt gezien of niet.
Als laatste hebben we ook het verversen van de data aangepakt. Ik zal er geen technisch verhaal van maken, maar het komt er op neer dat de flits- en file informatie sneller binnen is en er minder dataverkeer is. FEEST YES!
Wees gewaarschuwd! Nog een paar uurtjes wachten en dan gaat de A12 trajectcontrole bij Den haag weer aan. Hoogst waarschijnlijk zal vannacht, ofwel morgenvroeg, deze trajectcontrole weer aangezet worden.
Na het aanpassen van de apparatuur (aanbestedingen etc) en daardoor dik jaar uit te hebben gestaan mogen we vanaf morgen weer netjes aan de snelheid houden gedurende 2.2km. Richting de stad is dit maximaal 80 km/h en als we Den Haag uit willen mogen we wat harder: 100 km/h.
Wees gerust en maak je geen zorgen; vanaf morgen zal de app hier ook voor gaan signaleren. Kortom altijd FM aan voorkomt ergernissen achteraf :-)
Intro In deze blog wordt
toegelicht hoe de integratie van Flitsmeister in de Tesla browser tot stand is
gekomen. Het is allemaal begonnen op initiatief van Maarten Rol. Maarten is een
fanatiek Flitsmeister gebruiker en daarnaast ook een Tesla rijder van het
eerste uur. In het dagelijks leven is Maarten ondernemer en onder andere
eigenaar van de website www.baliholidayvilla.com. Onderstaand is beschreven hoe
Maarten en wij dit proces hebben opgepakt.
De Flitsmeister
functionaliteit is op de Tesla browser te gebruiken op de volgende link: tesla.flitsmeister.nl
Hoe ben je op het idee gekomen om Flitsmeister te
benaderen? Ik denk dat elke ondernemer
het wel herkent: er borrelen regelmatig ideeën op waar je wat mee wilt. Het
scherm plus de constante internet verbinding van de Tesla bieden prima ruimte
voor een dienst als Flitsmeister. Om dat eens te bespreken ben ik toen gaan
zoeken naar de contactgegevens van Flitsmeister, wat nog niet meeviel.
Uiteindelijk ben ik in contact gekomen en toen is het balletje gaan rollen. Het
leek mij voor de toekomst van Flitsmeister ook een mooie mogelijkheid om hier
op in te spelen.
Hoe heb je de aanpak van Flitsmeister ervaren? De aanpak van
Flitsmeister heb ik als zeer prettig ervaren. In eerste instantie is het idee opgepakt
door een stagiair van Flitsmeister (hij is inmiddels full time in dienst). Tussendoor
heb ik de voortgang van Flitsmeister steeds gedeeld met het Tesla forum van
Teslamotorsclub. Vanuit het forum kwam weer veel input terug en dit is
vervolgens weer teruggesluisd richting Flitsmeister. Toen ik uiteindelijk
hoorde dat de eerste versie klaar was ben ik direct mijn Tesla ingestapt om het
te testen.
Hoe vind je de geboden oplossing vanuit
Flitsmeister? De oplossing is super. Meer
dan 85.000 km in de Tesla nu en nog geen één bekeuring. De kaart ververst
automatisch dus zo ben ik altijd goed op de hoogte van de meest recente
informatie. Ik heb Flitsmeister ook eigenlijk altijd full screen in de Tesla. Kortom
het is een heel bruikbare toepassing.
Hoe ben je eigenlijk bij Tesla terecht gekomen en
wat vind je van de combinatie met Flitsmeister? Mijn kennismaking met
Tesla was heel speciaal. Via BNR Nieuwsradio ben ik voor het eerst op de Tesla
geattendeerd. Er werd toen gezegd dat je een dief van je eigen portemonnee bent
als je hem als ondernemer niet zou kopen. Dat heb ik in eerste instantie maar
met een korreltje zout genomen, maar het klopt wel. Drie weken later begon er
weer iemand over de Tesla. Vervolgens ben ik op internet gaan kijken en heb ik contact
opgenomen met het toenmalige eerste verkooppunt van Tesla in Eindhoven. Ik ben
daar héél keurig te woord gestaan en kreeg gelijk een proefrit aangeboden,
terwijl er toen nog maar 5 Tesla’s in heel Europa waren. Tsja, één rit en dan
ben je echt verkocht.
De baanbrekende innovatie
van deze auto past ook goed bij de innovaties die Flitsmeister in zijn app
verwerkt. Daarnaast biedt de oplossing van Flitsmeister extra informatie die
via Tesla niet beschikbaar is, dus vult het elkaar goed aan.
Wat zou het ideale scenario zijn van deze
combinatie? Het zou helemaal super
zijn als Flitsmeister de mogelijkheid krijgt om op de mobiele applicatie, met
de volledige functionaliteit, te ontwikkelen voor het Tesla platform. Het is al
wel beloofd door Tesla, dus het is afwachten wanneer het mogelijk wordt.
Elk jaar reikt iCulture de iCulture Awards uit voor de beste apps en games. Dit jaar mag Flitsmeister zich de beste app van 2016 noemen in de categorie reis-en vervoer.
“Bij de keuze van de winnaars speelt niet mee welke apps het meest populair zijn, maar gaat het er vooral om: welke apps zijn nu echt best-of-class én zijn bovendien dit jaar nieuw, vernieuwend of sterk vernieuwd?” aldus iCulture. En daar zijn wij bij Flitsmeister hartstikke trots op.
Met de update van november 2016 hebben we een grote stap gezet richting de toekomst waarbij we nog veel meer nieuwe dingen gaan doen. Onze app is daar nu klaar voor en wij hebben er dan ook goede hoop op dat we de prijs volgend jaar kunnen prolongeren.
De ontwikkeling van Flitsmeister is altijd een goede mix van strategische kansen en feedback van onze gebruikers. Deze twee samen vormen de basis voor onze toekomstplannen en zorgen ervoor dat de ruim1 miljoen gebruikers in binnen-en buitenland steeds positief verrast worden met nieuwe features en optimalisaties.
Op vrijdagmiddag 12 mei organiseren wij wederom een feedbacksessie. Ons doel is om van jou als gebruiker te horen wat er (nog) beter kan in de app en wat we zeker niet moeten veranderen. Wij gebruiken dit moment ook om jou te vertellen wat we van plan zijn de komende maanden en ook daar jouw mening over te vragen.
Ben jij niet op je mondje gevallen en wil je graag eens kennis maken met de mensen die dagelijks keihard werken aan het maken van Flitsmeister? Meld je dan aan door je naam en e-mailadres hierrrr achter te laten.
Heb je er zin in of baal je er van dat je mee moet? Hoe je er ook bij zit in de auto, maak er het beste van met Pasen!
Vrolijk Pasen! was originally published in Flitsmeister blog on Medium, where people are continuing the conversation by highlighting and responding to this story.
Vanaf 17 mei is het mogelijk om mobiele flitsers te melden op alle wegen in Nederland. Dit was tot nu toe alleen mogelijk op A- en N-wegen. Veel gebruikers hebben hierom gevraagd en Flitsmeister heeft dit nu mogelijk gemaakt. Hierdoor kunnen de ruim 1 miljoen gebruikers van de app voor iOS en Android elkaar nu nog beter waarschuwen voor mobiele snelheidscontroles.
Naast deze nieuwe feature heeft ook het dashboard van de app een update gekregen. Het doel was meer rust en ruimte creëren zodat gebruikers nog gemakkelijker de meest belangrijke verkeersinformatie kunnen aflezen. De eerste stap die nu is gezet is de functie om een route naar huis-, werk-, of andere locatie in te stellen, te versimpelen naar een zoekfunctie rechts onderin het scherm. Ook is de huidige locatie van de gebruiker en het aantal Flitsmeister gebruikers dat voor hem/haar rijdt minder prominent aanwezig zijn. Door deze wijzigingen ontstaat er meer ruimte voor relevante meldingen tijdens het rijden en nieuwe features die nog gaan volgen in volgende releases later dit jaar.
Twee andere kleinere aanpassingen waar veel om gevraagd is door de gebruikers zijn ook meegenomen in deze release. Tijdens het rijden kan de gebruiker nu inzoomen op de kaart en er is een instelling toegevoegd waardoor de kaart het noorden altijd boven heeft.
Jorn de Vries van Flitsmeister over deze release:
“Het lokale melden is echt een grote wens van onze community. Het is mooi om te zien dat we de feedback van de gebruikers verwerken tot features die toegevoegde waarde bieden. We beschikken momenteel al over de beste flitsinformatie op A- en N- wegen. Doordat we de ogen van onze gebruikers nu nog breder in gaan zetten, zal onze flitsdata nu op elke Nederlandse weg van topniveau zijn. De wijzigingen van het dashboard lijken misschien klein, maar zijn van grote waarde richting de toekomst. Door de subtiele wijzigingen hebben we ruimte gecreëerd voor extra diensten en informatiestukken die de gebruiker gedurende het jaar kan gaan gebruiken.”
Onze drie stagiair(e)s Tony, Bram en Kim hebben het afgelopen half jaar hele gave dingen gedaan waar zij jullie graag meer over willen vertellen.
“Het gaafste is wanneer je een idee bedenkt, je dit ook kan gaan realiseren.” — Tony
Hoi 😄 Mijn naam is Tony en momenteel volg ik de opleiding HBO Informatica aan de HAN in Arnhem. In het derde jaar van de opleiding heb ik een leuke stageperiode gehad bij Flitsmeister in Veenendaal!
Ik ben bij Flitsmeister terechtgekomen door het gebruiken van de app. In de app kreeg ik een vacature te zien voor een Android Developer, waarop ik een succesvolle poging deed om een stageplaats te vinden.
Werkzaamheden
Tijdens mijn stage heb ik meegewerkt met Team Android. Hier ben ik in het begin bezig geweest met testen en automatiseren van processen. Vervolgens ben ik bezig geweest met het ontwikkelen van features voor de app, zoals een overlay en een widget. Het gaafste is wanneer je een idee bedenkt, je dit ook kan gaan realiseren. Naast werken was er ook ruimte voor ontspanning, zoals een potje tafeltennissen.
Gedurende mijn stage heb ik handige technieken geleerd van Android development en zo ook efficiëntere manieren van testen. Verder ben ik tijdens mijn stage beter gaan nadenken over userinterfaces, wat de gebruikerservaring van de app verbeterd.
Ik heb een ontzettend leuke tijd gehad bij Flitsmeister. Veel geleerd en veel gelachen met leuke collega’s! Wil jij dit ook? Dat kan! 😄 Check hier de vacature.
“Ik heb meegewerkt aan systemen en processen waarvan één miljoen gebruikers profijt van hebben.” — Bram
Hey! Mijn naam is Bram. Ik ben een student aan het ROC in Ede, waarbij ik een afstudeerstage heb afgerond bij Flitsmeister.
Het bedrijf Flitsmeister heb ik ontdekt tijdens het Network Business Event in Veenendaal. Hier was ik om de genomineerden te bekijken en vanuit school een project te presenteren. Bij dit evenement was ik meteen nieuwsgierig in de techniek rond Flitsmeister. Na het evenement ben ik naar het bedrijf toegestapt met de vraag of zij een stage plaats beschikbaar hadden. Hierbij kreeg ik te horen dat er een plaats beschikbaar was en al snel was ik aangenomen! 👍🏼
Vanaf de eerste dag ben ik aan de slag gegaan in Team Backend. Ik heb onder andere gewerkt aan het flitspalen management systeem, het Flitsmeister Pro-systeem en het Location Based Advertising systeem.
Het gaafste aan de stage is de leuke werksfeer waar iedereen pro-actief werkt en waarbij we ook als team kunnen ontspannen. Ik heb meegewerkt aan systemen en processen waarvan één miljoen gebruikers profijt van hebben. Dat is toch een gaaf idee!
Programmeren
Als stagiair zijnde heb ik kennis gemaakt met Node.JS (Javascript) en heb ik mijzelf verder ontwikkeld in Laravel (PHP). Ook heb ik mij meer verdiept in het neerzetten van unit- en integration tests.
Ik ben zeer positief over Flitsmeister en haar manier van werken, het inzicht van de collega’s en de informele sfeer die het bedrijf uitstraalt. Durf jij deze uitdaging ook aan? 😄 Check dan hier de vacature.
“Ik was gelijk enthousiast toen ik hoorde dat het over dé verkeersapplicatie Flitsmeister ging!” — Kim
Hoi! Mijn naam is Kim, studente Marketing & Communicatie. Dankzij mijn stageplaats bij Flitsmeister heb ik al mijn stageopdrachten afgerond, waar ik van januari tot juni gewerkt heb.
De zoektocht naar een stagebedrijf
Voordat ik bij Flitsmeister terecht kwam, had ik een leuk stagebedrijf gevonden. Hier mocht ik op gesprek komen en werd ik al snel aangenomen. Helaas kreeg ik te horen dat zij gingen verhuizen. En jawel, 150 km verder! Via een kennis van mijn vader kreeg ik bericht: “Je kan misschien wel bij Flitsmeister stagelopen.’’ Ik was gelijk enthousiast toen ik hoorde dat het over dé verkeersapplicatie Flitsmeister ging! Vervolgens heb ik een mail gestuurd naar Flitsmeister met de vraag of zij last-minute nog een stagiaire konden gebruiken en begeleiden. Ik mocht direct op gesprek komen en was al snel aangenomen.
Schoolopdrachten
Voor school heb ik een marktonderzoek uitgevoerd en een communicatieplan geschreven. Dit ging over de arbeidsmarktcommunicatie binnen Flitsmeister. De uitwerking van de opdrachten is een aanbeveling voor Flitsmeister, om uiteindelijk tóch de vacatures op te vullen. De aanleiding hiervan was dat twee openstaande vacatures (Android- en iOS-developer) na een lange tijd niet vervuld waren (en nu nog steeds niet..😉).
Na mijn eindpresentatie op school kreeg ik meteen te horen dat ik geslaagd was. Maar dat was niet alles.. Diezelfde dag kreeg ik ook nog eens te horen dat ik bij Flitsmeister mag blijven werken. DUBBEL FEEST! 🎉
Gefrustreerd achter het stuur zitten we allemaal wel eens. Wij vroegen ons af welke frustraties nu het grooootst zijn onder onze gebruikers. Dat hebben we onderzocht! Lees het officiële persbericht onder de afbeelding voor de resultaten, het is vast een “feest” van herkenning. :-)
PERSBERICHT
Automobilisten ergeren zich het meest aan medeweggebruikers die onnodig op de linkerrijstrook blijven rijden. Wat opvalt is dat files en flitsers nauwelijks genoemd worden als ergernis in het verkeer. Automobilisten storen zich voornamelijk aan het gedrag van medeweggebruikers, blijkt uit onderzoek dat Flitsmeister vorige maand deed onder ruim 4000 van haar app-gebruikers. Ruim 43% van de ondervraagden noemde onnodig links rijden als grootste frustratie achter het stuur.
De top 5 ergernissen
1. Onnodig links rijden — 43%
2. Te langzaam rijden (bijvoorbeeld 100 km/u op wegen waar 130 km/u is toegestaan) — 20%
3. Zwabberen over de weg met een telefoon in de hand — 8,5%
4. Geen richting aangeven — 6,4%
5. Een vluchtstrook die als spitstrook dient niet gebruiken (en dus onnodig links blijven rijden) — 4,9%
Mannen & vrouwen nagenoeg gelijk
Mannen en vrouwen ergeren zich veelal aan dezelfde dingen. De top 4 van frustraties in het verkeer is gelijk, alleen het nummer 5 antwoord is anders: vrouwen ergeren zich aan automobilisten die zonder goed te kijken wisselen van rijstrook.
Regio
Regionaal is er een klein verschil tussen de noordelijke provincies (Friesland, Groningen en Drenthe) ten opzichte van het totaal. De ergernis op nummer 3 in die regio, is het geen richting aangeven bij rijstrookwissel.
De ergernis met betrekking tot telefoongebruik in de auto blijkt vooral in de leeftijdscategorie 40 jaar en ouder groot te zijn. Daar is deze ergernis het nummer 2 antwoord met bijna 11%.
Flitsmeister deed dit onderzoek om te ontdekken of de Flitsmeister app kan helpen bij het wegnemen van frustraties in het verkeer. De uitkomsten van dit onderzoek geven hier geen directe aanleiding toe. Om het rijplezier te verhogen en veiligheid verder te vergroten, voegt Flitsmeister later dit jaar o.a. matrixbord-informatie en informatie over verkeerslichten toe aan haar app.